Mandarin restaurants

7 bewezen gezondheidsvoordelen van Ginseng

Geplaatst op

Ginseng wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Deze langzaam groeiende, korte plant met vlezige wortels kan op drie manieren worden geclassificeerd: vers, wit of rood. Dit is afhankelijk van hoe lang hij wordt gekweekt. Verse ginseng wordt binnen 4 jaar geoogst, witte ginseng tussen 4 en 6 jaar en rode ginseng na 6 jaar of meer.

Er zijn veel soorten van dit kruid, maar de meest populaire zijn Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius) en Aziatische ginseng (Panax ginseng). Amerikaanse en Aziatische ginseng variëren in hun concentratie van actieve stoffen en effecten op het lichaam. Er wordt aangenomen dat Amerikaanse ginseng werkt als een ontspannend middel, terwijl de Aziatische een verkwikkend effect heeft.

Ginseng bevat twee belangrijke stoffen: ginsenosides en gintonin. Deze verbindingen vullen elkaar aan om gezondheidsvoordelen te bieden. Je kunt bijvoorbeeld ginseng thee drinken om de gezondheidsvoordelen te hebben.

Hier zijn 7 wetenschappelijk aangetoonde gezondheidsvoordelen van ginseng:

1. Krachtige antioxidant die ontstekingen kan verminderen

Van ginseng is aangetoond dat het ontstekingsmarkers helpt verminderen en helpt beschermen tegen oxidatieve stress.

2. Kan de hersenfunctie ten goede komen

Ginseng heeft aangetoond dat het de mentale functies, gevoelens van kalmte en gemoedstoestand ten goede komt bij zowel gezonde mensen als mensen met de ziekte van Alzheimer.

3. Kan erectiestoornissen verbeteren

Ginseng kan de symptomen van erectiestoornissen verbeteren door oxidatieve stress in weefsels te verminderen en de doorbloeding van de penis te verbeteren.

4. Kan het immuunsysteem versterken

Ginseng kan het immuunsysteem bij mensen met kanker versterken en zelfs de effecten van bepaalde vaccinaties versterken.

5. Kan potentiële voordelen hebben tegen kanker

Ginsenosiden in ginseng lijken ontstekingen te reguleren, antioxiderende bescherming te bieden en de gezondheid van cellen te behouden, wat het risico op bepaalde soorten kanker zou kunnen helpen verminderen. Desalniettemin is meer onderzoek nodig.

6. Kan vermoeidheid bestrijden en het energieniveau verhogen

Ginseng kan vermoeidheid helpen bestrijden en fysieke activiteit verbeteren door oxidatieve schade te verminderen en de energieproductie in cellen te verhogen.

7. Kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Ginseng, met name gefermenteerde rode ginseng, kan de insulineproductie helpen verhogen, de opname van bloedsuiker in cellen verbeteren en antioxiderende bescherming bieden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden