Mandarin restaurants

Alles wat je moet weten over bedrijfsrestaurants

Geplaatst op

Bedrijfsrestaurants zijn al lange tijd iets wat je bij tamelijk grote bedrijven terugvindt. Hoewel alle bedrijven, ook de kleine wel een koffiecorner hebben met een koffiemachine voor kantoor, hebbens steeds meer bedrijven een kantine met vaak ook een bedrijfsrestaurant. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het bedrijfsrestaurant.

Het verschil tussen een gewoon restaurant en een bedrijfsrestaurant

Een bedrijfsrestaurant is in wezen gewoon een restaurant zoals elk ander restaurant. Je kunt er ontbijten, lunchen en soms ook zelfs dineren. De locatie is natuurlijk wel een verschil aangezien een bedrijfsrestaurant eigenlijk altijd in het kantoorpand zit. Een ander verschil is natuurlijk ook de klandizie. Normale restaurants serveren iedereen, terwijl een bedrijfsrestaurant vooral gericht is op het bedienen van werknemers van een organisatie. Voor de rest zijn bedrijfsrestaurants, net als gewone restaurants, gebonden aan een zekere standaard als het gaat om de hygiëne en de voedselveiligheid. Dat is voor alle hotels, restaurants, bars, cafés en andere horecagelegenheden in Nederland de standaard.

Prijzen in een bedrijfsrestaurant

Een bedrijfsrestaurant is in veel gevallen goedkoper dan een gewoon restaurant, althans voor de mensen die er eten. Dit komt omdat veel bedrijven er vaak voor kiezen om een deel van de omzet van het bedrijfsrestaurant direct uit te betalen. Op die manier blijven de prijzen van de gerechten, de broodjes en andere producten aantrekkelijk voor het personeel. 

Keuzes in een bedrijfsrestaurant

Omdat de kosten van het bedrijfsrestaurant voor een deel worden gedekt door wat de werkgever betaalt, kan de werkgever dus ook enige invloed uitoefenen op hetgeen er in het bedrijfsrestaurant wordt verkocht. Zo kan een ondernemer die zich inspant voor de gezondheid van zijn personeel er voor kiezen om meer gezonde opties aan te bieden ten opzichte van de gebruikelijke snacks, friet en snoepgoed. Deze gezonde opties kunnen zijn een saladebar, smoothies of vers fruit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden