Mandarin restaurants

De leukste activiteiten in en rondom Amsterdam

Geplaatst op

Onze hoofdstad staat bekend om zijn oude grachtenpanden, kunst, meer fietsen dan mensen en uiteraard de relatief soepele regelgeving omtrent softdrugs en prostitutie. De stad heeft voor iedere individu wat te bieden en is dan ook geliefd onder velen over de hele wereld. Steeds meer buitenlanders verhuizen naar Amsterdam om een nieuw leven op te bouwen of om te genieten van een heerlijke vakantie. Niet alleen toeristen, maar ook de Nederlandse bevolking is gek om onze hoofdstad. Of je nu van musea, uit eten, natuur of de cultuur houdt, in Amsterdam verveel je jezelf geen enkel moment. Ga je binnenkort naar Amsterdam en wil je weten wat voor dingen er allemaal te doen zijn? Lees dan een onze tips in dit blog en ontdek Amsterdam. 

Leidseplein

Een van de bekendste en meest bezochte pleinen van Amsterdam is het Leidseplein. Dit plein staat met name bekend om zijn vele terrassen en restaurants. Vooral in de zomermaanden zijn de grote terrassen helemaal vol en heb je een mooi uitzicht op het plein. Bovendien is het plein zeer eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn een aantal tramlijnen die vanaf Amsterdam Centraal midden op het Leidseplein stoppen, waardoor je er binnen 15 à 20 minuten bent vanaf het Centraal station van Amsterdam. Naast de vele kroegen zijn er in de zijstraten rondom het Leidseplein veel buitenlandse restaurants te vinden, zoals een Grieks restaurant Amsterdam

Varen door de grachten

Amsterdam staat bekend om zijn mooie grachtenpanden waar je met je eigen boot of een gehuurde boot langs kunt varen. Door te varen in de Amsterdamse grachten beleef je de stad op een totaal andere manier en vind je rust in de drukke stad. Vanaf de grachten kom je ook eenvoudig op ’t IJ, waardoor je ook de omliggende steden en dorpen eenvoudig kunt bereiken. We raden je aan om tijdens het varen over de grachten rekening te houden met het hoge aantal grachtenboten die toeristen voorzien van een mooie belevenis. 

Musea

Amsterdam is zeer rijk aan historie en bezit dan ook een aantal wereldberoemde musea, zoals: het Anne Frank Huis, Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Met name het Anne Frank Huis is een zeer populaire bezienswaardigheid onder toeristen, maar ook onder de Nederlandse bevolking. Wanneer je zelf niet in Amsterdam woont en een dagje naar de hoofdstad komt, is het zeer aan te raden om een bezoek te brengen aan een van deze prachtige musea.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden