Mandarin restaurants

Etiquette tijdens dineren: wat kan wel en wat kan niet?

Geplaatst op

In onze cultuur hebben we manieren. Zo ook tijdens het nuttigen van een maaltijd. Of deze maaltijd nu een voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht betreft. We zijn allemaal wel bekend met de goede manieren zoals dat je vanzelfsprekend niet met je handen eet. Maar wacht: sommige gerechten of hapjes dien je juist wél met je handen te eten! Wat wil nu het geval zijn: niet elke etiquetteregel geldt voor elke situatie. Daarom geven we je in deze blog een aantal interessante tips voor wat nu de juiste etiquette is als je gaat dineren.

Regel 1: Let op je houding

Het begint allemaal met je houding. Zowel je fysieke houding als je instelling bedoelen we hiermee. Je dient rechtop te zitten en met je onderarmen leunend op de rand van de tafel. Géén ellebogen.

Regel 2: Let op je snelheid

Het is belangrijk dat je niet te snel de maaltijd nuttigt en wel om 2 belangrijke redenen. Ten eerste vergroot te snel eten de kans op het morsen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ten tweede geeft het de indruk dat je haast hebt. Bij goede etiquette is het de bedoeling dat je alle tijd neemt en een rustige uitstraling behoudt.

Regel 3: Ga niet van tafel

Het is niet netjes om voordat iedereen uitgegeten is, de tafel te verlaten. Probeer hier rekening mee te houden en ga bijvoorbeeld voordat je aan tafel gaat zitten even naar het toilet te gaan. Vergeet niet om je handen te wassen!

Ken de uitzonderingen

Je kunt ook te veel etiquette toepassen. Afhankelijk van de setting kun je beter meedoen met de rest en kun je de teugels laten vieren. Je hoeft bijvoorbeeld patat in de snackbar écht niet met vork en mes te eten en op een kinderfeestje kun je je stuk kindertaart ook prima op je schoot leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden