Mandarin restaurants

Het Japanse schoonheidsideaal

Geplaatst op

Mensen die gek zijn op de Japanse cultuur waarderen vaak vooral de volgende twee dingen: het heerlijke eten (sushi) en het Japanse schoonheidsideaal. Japanse staan namelijk bekend als knappe en reine mensen. In deze blog gaan we in op wat Japanse mensen zo aantrekkelijk maakt en hoe jij het Japanse schoonheidsideaal gewoon in Nederland kunt verkrijgen.

Blanke schoonheid

Het Japanse schoonheidsideaal is slanker dan slank. In Japan heerst er veel groepsdruk om je goed te gedragen, maar ook om er goed uit te zien. Om zo slank mogelijk te blijven hebben ze hier een heel slimme manier bedacht om niet te veel calorieën binnen te krijgen: eet tot je 70% vol zit. Eigenlijk zouden we dit in het Westen ook moeten hanteren. Wanneer je eet stuurt je maag een signaal af naar het brein als het vol zit. In theorie is dit fantastisch, helaas zit er een bepaalde vertraging in de connectie van maag naar brein. Je weet na twintig minuten pas echt dat je vol zit. Daarom is het ook vrij logisch om tot 70% te eten, je brein weet immers niet precies wanneer het daadwerkelijk vol zit. In het Westen krijgen we daarom al snel teveel calorieën binnen, vooral in landen als Amerika en Mexico waar de voedselkwaliteit een stuk slechter is. In Japan houden ze dus van slank zijn, maar ook een blanke egale huid wordt als zeer rein gezien. In Japan vind je dus veel middelen en producten om de huid zo rein mogelijk te houden.

Hoge jukbeenderen

Japanse vrouwen hebben over het algemeen zeer hoge jukbeenderen en een slank gezicht. Chinese vrouwen hebben juist een ronder en groter gezicht. In Nederland verschilt het erg; wij staan ook bekend om het hebben van vrij hoge jukbeenderen, maar er zijn genoeg vrouwen met een wat robuuster gezicht. Japanse vrouwen die dit niet van nature een slank en hoog gezicht hebben proberen de jukbeenderen te accentueren met make-up of ondergaan cosmetische ingrepen. In Nederland krijgen dit soort cosmetische ingrepen ook steeds meer vat. Dokter Frodo staat erom bekend hele mooie resultaten te boeken, met name bij de kincorrectie. Op een veilige wijze kun jij het Japanse schoonheidsideaal in Nederland verkrijgen. Wellicht krijg je wel een mooi compliment de volgende keer dat je een Japans restaurant binnenloopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden