Mandarin restaurants

Hoe bewaar en vervoer je gevangen vis?

Geplaatst op

In de professionele visvangst zien we vaak dat vis in ijs vervoert wordt. Vaak liggen ze in een klapkrat. Het gemak van deze kratten is dat ze stapelbaar zijn en tegen zeer lage temperaturen kunnen. Vis moet ingevroren worden om houdbaar te kunnen zijn. Natuurlijk is inpekelen ook een optie, maar met bevroren vis is verser en zo koop je het met een betere kwaliteit bij de visboer. In deze blog verstellen we je hoe je vis kunt vervoeren en bewaren.

De vangst, vervoer en consumptie

Wanneer je vis gevangen hebt is het zaak om deze zo snel mogelijk houdbaar te maken. Hoe gaat dit in z’n werk? Dat kan op een aantal manier gaan. Er bestaat een zeer directe manier waarbij de gevangen vis direct op het schip waar het naar binnen gehaald wordt schoon gemaakt wordt. Dit schip is dan te zien als een drijvende visvangfabriek. De gevangen vis wordt op de visveiling verkocht aan de verschillende visboeren. Een andere optie is dat de vis wordt ingevroren en vervoerd in klapkratten. Deze vissen worden ook op de visveiling verkocht, alleen de visboer maakt ze zelf schoon. Deze schoongemaakte vissen worden verkocht in de viswinkel. Een vis vervoeren kan het beste in een bevroren toestand of ten minste verpakt in ijs. De tijd van de visveiling naar de visboer en uiteindelijk de consument moet niet te lang duren. Even een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden wil de consumptie van vis veilig zijn:

  • Verse vis kun je ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren. En dit op een temperatuur van 2 en 7 graden Celsius.
  • Wanneer je vis in een vacuüm verpakt, dan is deze langer houdbaar. Ga dan uit van 3 maanden. Maar bewaar hem dan op een temperatuur van -18 graden.
  • Gerookte vis is 5 dagen houdbaar. Ook weer in de koelkast tussen de 2 en 7 graden bewaren.
  • Verse vis herken direct, want dit stinkt niet. Ook moet je kijken naar de kieuwen, deze zijn rood. De huid van de vis is helder en ook de ogen staan helder. Is dit allemaal niet het geval, lekker laten liggen dat visje.

Vis is een product dat snel overstuur kan gaan, dus je moet echt opletten, dan kun je er heerlijk van genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden