De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in je huis, zeker als je van koken houdt. Iedereen die graag in de keuken staat weet dan ook dat het materiaal waar je mee werkt minstens van zo groot belang is als de kwaliteit van het voedsel zelf. Om de gehele ervaring in je keuken te verbeteren heb je daarom goede apparaten nodig. Sommige van deze liggen voor de hand, maar andere apparaten worden juist vaak over het hoofd gezien. In deze blog vind je een lijstje van de belangrijkste must-haves!

Een grote koelkast

Een grote amerikaanse koelkast is ongetwijfeld het belangrijkste in de hele keuken. Naast dat het altijd beter is om meer ruimte voor de opslag van eten te hebben, biedt een grote amerikaanse koelkast andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde ijsblokjesmachine of zelfs een ruimte voor wijnflessen, die altijd op de juiste temperatuur is. Tevens hebben deze koelkasten ook een groot vriesvak, wat ideaal is voor vlees en dergelijke wat je dan in bulk kan kopen.

Een combi-oven

Er zijn weinig apparaten zo breed inzetbaar als een goede combi-oven. De wat betere combi-ovens van tegenwoordig hebben een oneindig aantal verschillende functies en standen, waardoor je zo goed als ieder gerecht kan bereiden. Uiteraard kun je ook de magnetron-functie gebruiken om snel kliekjes van de dag ervoor op te warmen.

Een vaatwasser

Hoewel sommige mensen het niet erg vinden om af te wassen is een vaatwasser een apparaat dat je leven zoveel makkelijker maakt. Zeker met een groot gezin thuis en een berg aan afwas na één dag gaat er niets boven een goede vaatwasser. Met een vaatwasser duurt het misschien iets langer voordat alles schoon en droog is, maar in de tussentijd kun jij je bezighouden met andere, leukere dingen.

Een airfryer

Veel mensen willen nog altijd frituren thuis, maar ze willen geen frituur in de keuken hebben. De geur van frituurvet blijft ongewenst toch vaak hangen en in de meeste huishoudens zijn de friteuses niet bijzonder schoon. Een airfryer daarentegen laat geen ongewenste geurtjes achter én alles wat je erin maakt is ook nog eens gezonder dan in een frituur.

Een rijstkoker

Terwijl dit apparaat misschien niet voor de hand ligt als een ‘must-have’, is het niet te ontkennen dat rijst een essentieel onderdeel is van veel gerechten. Zeker in de oosterse keuken ontkom je er bijna niet aan. Een rijstkoker is dan ook een apparaat dat deze taak zo efficiënt mogelijk maakt. Geen aangebrande rijst in een pan of per ongeluk genoeg gekookte rijst voor een familie van 6, terwijl je maar met twee man bent. Daarnaast hoef je er ook niet bij te blijven staan: net als de vaatwasser doet dit apparaat al het werk.