Mandarin restaurants

Tips voor om een goede cateraar te vinden

Geplaatst op

Wanneer je een evenement wilt organiseren, is de catering hier een belangrijk deel van. We raden je bedrijfscatering almere aan. In deze blog geven we tips voor hoe je de juiste cateraar kunt testen.

Proef het eten

Voordat je met een cateraar in zee gaat, het is belangrijk om het eten te proeven. Door een sample aan te vragen van verschillende gerechten op het menu krijg je naast een goed idee van de smaak ook een kijkje in de presentatie. Dit zou ook een goed moment kunnen zijn om de chef voor het eerst te ontmoeten en te kijken hoe hij of zij is met speciale wensen. Vraag bijvoorbeeld of ze het eten ook vooraf bereiden en warm houden, of tijdens het evenement op locatie kunnen maken. Dit heeft zeker invloed op de kwaliteit. 

Foto’s voorgaand evenementen

Naast de kwaliteit van het eten is de presentatie en algehele aankleding van het evenement ook een belangrijk onderdeel van de cateraar. Je zou hier om foto’s kunnen vragen waar de cateraar de catering verzorgde. Op deze manier kan je zelf bepalen of je de gebruikte stijl en afwerking goed genoeg vindt. Daarnaast kan je de foto’s gebruiken om zelf ideeën op te doen en bepaalde wensen uit te leggen. 

Goed georganiseerd

Als de communicatie met de cateraar niet soepel verloopt, als de offerte bijvoorbeeld onaantrekkelijk oogt of meerdere malen niet juist is, dan kan dit jou een beeld geven voor de rest van de werkzaamheden. Het is belangrijk dat de cateraar op elk vlak goed scoort. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het een geslaagd evenement wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden