Mandarin restaurants

Versier de mooiste taart met taartdecoratie

Geplaatst op

Een taart is wel lekker bij bijna elke gelegenheid. Of er nu iemand jarig is, iemand een diploma op zak heeft of er iets heel anders te vieren is, een taart maakt een feestje altijd af! Maar het is natuurlijk ook lekker om zonder reden een taart te bakken en op te eten met vrienden of familie. Als je erg van bakken houdt en je de lekkerste taarten kan maken, is het ook leuk om de taarten mooi te versieren met taartdecoratie. Wil je beginnen met bakken of zoek je nieuwe decoratie? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je meer over het decoreren van taarten. 

Verschillende soorten taartdecoratie
Er zijn veel verschillende soorten taartdecoratie op de markt. Het meest bekende is misschien wel marsepein. Dit is ideaal om 3D decoratie te maken. Je kan marsepein namelijk gemakkelijk uitrollen en omdat het erg soepel is kan je het in elke vorm kneden die je maar kan bedenken. Zo creëer je de mooist versierde taarten. Fondant lijkt een beetje op marsepein, maar is een stuk fijner. Dit komt doordat fondant voor het grootste gedeelte uit suiker bestaat en in marsepein ook amandelen zit. Hierdoor is fondant perfect om kleine details mee te maken. Verder zijn colour sprays en kleurpoeder ook ideaal voor het decoreren van een taart. Met kleurpoeder kan je een taart een mooie natuurlijke glans geven. Hetzelfde effect creëer je met colour sprays. 
Inspiratie opzoeken voor je taartdecoratie
Het kan zijn dat je voor het bakken al een heel idee voor ogen had van hoe de taart eruit moet komen te zien. Dan is het natuurlijk alleen nog maar een kwestie van dit beeld tot werkelijkheid maken. Als je nog geen idee hebt van welke taartdecoratie je wil gebruiken, is het handig om inspiratie op te zoeken. Bedenk als eerste wat voor soort decoratie je wil. Wil je een minimalistische taart of wil je graag groots uitpakken? Denk vervolgens na over het kleurenpatroon. Door veel kleuren te gebruiken zal de taart een hele feestelijke uitstraling krijgen, terwijl je met weinig kleuren juist een chique effect creëert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden