Mandarin restaurants

Waar moet je aan denken bij catering op locatie?

Geplaatst op

Jaarlijks vinden er steeds meer evenementen plaats in Nederland. In 2017 lag het aantal festivals al boven de 800, wat eigenlijk zou zeggen dat er per jaar al 2 festivals per dag zijn. En hierin zijn de zakelijke evenementen nog niet eens meegenomen. De catering van al deze evenementen is een uitdaging op zichzelf.

Zorgen voor een dak boven je hoofd

Op een evenement begin je vaak met niks, er is niks aanwezig. Alles moet van A tot Z geregeld worden en voornamelijk voor de catering. Zo is er keukenapparatuur nodig, bijvoorbeeld grote koelingen, en deze apparatuur werkt natuurlijk niet zonder stroom. Deze wordt geleverd door een aggregaat.

Al deze spullen moeten natuurlijk droog staan en er moet ruimte zijn om in te werken, hiervoor worden over het algemeen tenten gebruikt. De meest gebruikte tent is dan een Aluhal.

De logistiek planningen

Om alle spullen op locatie te krijgen, is een strakke planning nodig. De logistiek om het evenement is een lastige taak waarbij alles draait om tijd. Eerst moet alle keukenapparatuur geïnstalleerd zijn, daarna kunnen de voedingsmiddelen koud gezet worden. Maar voordat alles geïnstalleerd kan worden moeten eerst alle voorzieningen al zijn aangelegd.

Niet alleen alles voor en na het evenement is een grote logistieke taak, ook de uitvoering van het evenement moet je van te voren goed uitdenken. Vaak zijn er meerdere plaatsen waar wat verkocht wordt en deze moeten allemaal worden aangevuld vanuit de centrale opslag. Daarnaast moet alles worden bijgehouden zodat er eventueel nog spullen bijbesteld zouden kunnen worden voor een volgende dag.

Uitbesteden of alles toch zelf doen?

Zoals je wel kunt zien is catering op locatie een ingewikkeld proces wat je niet zomaar even hebt geregeld. Het beste is dan ook om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Deze hebben naast de kennis vaak alle benodigdheden in huis en dit scheelt een hoop werk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden