Mandarin restaurants

Weet jij eigenlijk wel wat je eet?

Geplaatst op

Veel mensen vertrouwen op wat ze in een restaurant voorgeschoteld krijgen. Daarom is het als restauranteigenaar belangrijk om je voedsel zo nu en dan te laten checken, om hun gevoel van zekerheid niet te beschamen. Zeker als het om verse producten gaat. Wat zit er in het eten wat je je gasten voorschotelt en is het eigenlijk wel gecontroleerd door de leverancier? Wanneer er namelijk geen juiste controle is op voedingsmiddelen kan dit bijvoorbeeld zorgen voor erge ziektes. In deze blog vertellen we je meer over deze controle.

De controle

Tegenwoordig kan alles gecontroleerd worden, op deze manier kan van alle producten in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit gewaarborgd worden. Vroeger hadden ze de technologie nog niet op dit te doen. Het is tegenwoordig zelfs al mogelijk om 24 uur per dag feedback te krijgen over je levensmiddelen en of de kwaliteit ervan goed is, doordat er bedrijven zijn waarbij je 24 uur per dag terecht kan. Er zijn veel producten die je kan laten controleren. Zo kun je:

  • De herkomst van je vis laten bepalen
  • Vlees controleren, is het niet toevallig paard in plaats van rund?
  • Controle op groenten en fruit
  • Zijn er niet onnodige stoffen toegevoegd aan mijn producten?

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn voor controle van levensmiddelen. En er is dus duidelijk dat de controles nodig zijn. Je wil niet dat je een stukje rundvlees bestelt maar ondertussen ben je zonder dat je het weet je gasten paard aan het serveren.

Ziekteverwekkers

Het komt vaak voor dat er ziekteverwekkers in ons voedsel zitten. Daarom moeten de producten gecontroleerd worden op deze verwekkers. Gebeurt dit niet zorgvuldig kan dit leiden tot grote problemen. Het gebeurd zo nu en dan, dat er vlees uit de schappen van de supermarkt wordt gehaald. Vaak vanwege besmetting door onzorgvuldig handelen

Waarborg je producten

Dus als bedrijf moet je de kwaliteit van je producten goed laten controleren. Zorg altijd dat jouw levensmiddelen bij een betrouwbare instantie met keurmerk te worden gecontroleerd. Dit keurmerk kan alleen worden uitgedeeld door de Nederlandse overheid. Laat dus altijd een levensmiddelen analyse doen om te kijken of jou levensmiddelen geen ziekteverwekkers bevatten, of dat je iets anders krijgt dan je hebt besteld. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen je gasten of klanten alles voor kan schotelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden