Mandarin restaurants

Welke etenswaren zijn slecht voor je gebit

Geplaatst op

We gaan allemaal wel eens graag uit eten. Als we dan eenmaal de menukaart voor ons hebben, dan is het soms maar lastig kiezen waar we onze smaakpapillen mee zullen gaan verwennen. We kijken natuurlijk in de eerste instantie naar gerechten waar we trek in hebben! Vervolgens kijken veel mensen, we zijn tenslotte Nederlanders, naar de prijs van het gerecht. Dit is voor sommigen misschien zelfs dusdanig belangrijk, dat ze eerder naar de prijzen kijken, dan naar wat er überhaupt te bestellen valt! Ten slotte zijn er ook nog mensen die rekening houden met hun gezondheid. Gezond eten en gezond leven is een levensstijl en die stopt niet als je een keer uit eten gaat. Sterker nog, juist wanneer je uit eten gaat is het een ware proef van wilskracht om nog steeds voor de gezonde keuze te gaan. In deze blog delen we een aantal gerechten met je die toch vrij ongezond zijn en vooral slecht zijn voor je gebit.

Nota bene: hoewel het goed is om te letten op wat je eet, moet je ook regelmatig je gebit laten controleren bij de tandarts. Je kunt dan namelijk met zekerheid zeggen of je een gezond gebit hebt, of niet.

Vermijd de desserts

Het is natuurlijk geen geheim dat de nagerechten en toetjes die op de dessertkaart staan opgesomd, boordevol suikers zitten. Het zorgt er misschien wel voor dat je minder last zult hebben van je after-dinner-dip, maar dit kun je veel beter oplossen door middel van, in plaats van een dessert, te kiezen voor een kopje koffie. De meeste driegangenmenu’s bieden de optie om in plaats van een nagerecht een kop koffie te nemen. Dan moet je hier natuurlijk niet drie klontjes suiker aan toevoegen, natuurlijk!

Bestel de salade met de dressing apart

Salade is bijzonder gezond. Het zit vol met essentiële vitaminen en mineralen en heeft maar weinig suikers en koolhydraten. Toch is het vaak zo dat een gezonde frisse salade wordt voorzien van een dressing bestaande uit suikerhoudende ingrediënten. Dat is natuurlijk erg zonde! Als je de volgende keer in het restaurant bent, bestel dan een salade maar met de dressing apart. Als extra tip willen we je graag adviseren om, in plaats van de sladressing, wat jonge olijfolie toe te voegen en een klein beetje zout. Dit maakt de salade werkelijk verrukkelijk! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden