Mandarin restaurants

3 tips voor catering tijdens evenementen

Geplaatst op

Catering is natuurlijk niet het allerbelangrijkste tijdens een evenement. De gasten komen hoofdzakelijk natuurlijk voor datgene waar het event omdraait, dat wat centraal staat. Toch is catering misschien wel de belangrijkste bijzaak van het evenement, je kunt de gasten op een positieve manier verrassen met perfecte catering. In deze blog geven we je daarom 3 tips voor het regelen van de perfecte evenementcatering.

1.      Vraag de cateraar om advies

De meeste mensen vragen aan een cateraar wat er mogelijk is. Dit hoeft niet, want bij de meeste cateraars is er echt van alles mogelijk. Het heeft veel meer nut om te vertellen wat je aan je gasten over wilt brengen, wat er dient te gebeuren en hoe je wilt dat de gasten de catering gaan beleven. Op basis van deze informatie kan een cateraar deze vrij specifieke wensen optimaal vertalen naar de juiste catering, zodat de catering perfect past bij datgene wat jij die dag met je evenement wilt bereiken. Op deze manier leg je de bal in de handen bij de cateraar, die vaak jarenlang ervaring heeft met het samenstellen van de juiste catering voor een evenement.

2.      Neem de tijd tijdens het evenement

De eet- en drinkmomenten op een event zijn vaak de momenten waarbij gasten interactie en contact met elkaar hebben. We raden daarom aan om de cateringmomenten niet snel tussen de verschillende programma onderdelen te stoppen. Geef je gasten de tijd om te genieten van een lekker hapje en drankje. Daarbij krijgen ze tijdens het eten en drinken ook nog eens de kans om elkaar te leren kennen, te netwerken en alle ervaringen optimaal te beleven.

3.      Voorkom verspilling

Natuurlijk adviseren we ook om niet teveel te verspillen. Op deze manier ben je ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig. Overleg samen met de cateraar hoe je verspilling tegen kunt gaan. De meeste cateraars hebben hierbij allerlei creatieve ideeën, waardoor je niet alleen een geslaagd evenement organiseert, maar ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig bent als organisator zijnde.

Gerelateerde berichten

Waar moet je op letten bij het openen van een eigen restaurant?

Een eigen horecagelegenheid openen is voor sommige ondernemende mensen een droom. Ze willen niets liever dan dagelijks tientallen mensen serveren in...

Lees meer

Interieurtips voor excellente restaurants

In deze blog gaan we je een aantal interieurtips geven zodat je je restaurant een mooie look kunt geven. Er zijn veel dingen die je kunt doen...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden