Mandarin restaurants

Een draadloos oproepsysteem: hoe, wat en waarom?

Geplaatst op

Op de werkvloer wil je snel, simpel en effectief communiceren. Helemaal in branches als de horeca, beveiliging, bedrijfshulpverlening, de zorg, verkeer, logistiek en op evenementen. Draadloos oproep systemen zijn al jarenlang een goede oplossing om efficiënt en veilig te werken en te communiceren. In dit artikel vertellen we wat het precies is, wat de voordelen ervan zijn en waarom jij het misschien ook wel in jouw organisatie kunt gebruiken.

Wat zijn draadloos oproepsystemen?

Een draadloos oproepsysteem een manier om snel en simpel via spraak of tekst te communiceren op de werkvloer. Het oproepsysteem bestaat uit een basisstation en losse pagers (of piepers). Met het basisstation kun je de losse pagers aansturen en oproepen. Met de pagers kun je middels nummers een alarmmelding doorvoeren, of de andere pagers oproepen en berichten sturen. Deze oproepsystemen kunnen ook gekoppeld worden met bijvoorbeeld de brandmeldcentrale.

Waarom een oproepsysteem?

Heb je nog geen oproepsysteem in jouw bedrijf? Dan kan het interessant zijn om er een te gebruiken. Niet altijd, want alleen bepaalde branches en bedrijven hebben er een nodig. Wanneer je met collega’s moet communiceren over veiligheid of operationele zaken dan kan het al voordelig zijn om zo’n systeem te implementeren. Dit zijn de voordelen ervan:

  • Snel iemand waarschuwen of informeren
  • Vergroot de veiligheid
  • Geen kosten voor internet of telefonie
  • Onopvallend communiceren
  • Koppeling van verschillende systemen mogelijk

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit zenders en ontvangers. Berichten kunnen draadloos via een netwerk verstuurd worden naar de ontvangers, zonder dat daar externe netwerken bij gebruikt worden. Ook is het mogelijk om een alarmmelding te sturen via een noodknop. Dit kan onzichtbaar voor anderen, in tegenstelling tot het bellen naar een alarmlijn met een telefoon. Een oproepsysteem is zeer betrouwbaar en is daarom ook uitstekend geschikt voor noodsituaties.

Gerelateerde berichten

Is de Chinese keuken gezond?

Het is een veel voorkomende misvatting dat Chinees eten dikmakend en dus ongezond is. Dat is natuurlijk geen verrassing als je slechts gefrituurde...

Lees meer

Populaire thuisbezorgd gerechten

Tegenwoordig is er bijna niets makkelijker dan een maaltijd thuis laten bezorgen. Dagelijks maken er een hele hoop mensen gebruik van het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden