Mandarin restaurants

Ideale oplossing tegen kalkaanslag in je restaurant

Geplaatst op

Voorkomen is beter dan genezen. Als je niet hoeft te ontkalken, dan scheelt dit een boel. In een restaurant gaat er veel vaat doorheen. In gebieden met hard water (veel kalk in het water) zie je dat restaurant kunnen kampen met verstopte leidingen in de afwas- en wasmachine. Een oplossing is dan een waterontharder. In deze blog nemen we met je doe hoe je de ophoping van kalk in je machine kunt voorkomen, zodat bijvoorbeeld de waterkoker ontkalken niet meer nodig is.

Een slimme waterontharder

Je kunt water chemisch ontharden of met een filter, maar je kunt de kalk ook bij de bron aanpakken. Namelijk met een slim onthardingssysteem waarbij er een apparaat rond de hoofdkraan gezet wordt. Dit apparaat zend een frequentie uit en maakt hierdoor in het water een molecuul los van de anderen: de kalk gaat zich hechten aan dit molecuul en op deze manier niet aan de leidingen in de machines en het restaurant.

Voordelen

De vervanging van machines in een restaurant is duur en vaak heb je niet door dat de verkalking zich voordoet. Een restaurant houder doet er dan ook goed aan om voorzorgsmaatregelen te nemen en zo schade aan de apparatuur te voorkomen.

Is kalk ongezond voor gasten?

Kalk in het drinkwater is geen ongezonde zaak, maar zoals gezegd heeft het wel degelijk consequenties voor de leidingen, zo kan de bar op een gegeven moment niet goed meer functioneren. Daarom is een waterontharder op de hoofdkraan een schitterende, innovatieve oplossing tegen kalk.

Wat moet ik doen als er al kalkaanslag in de leidingen zit?

Wanneer er al behoorlijk wat kalk in de leidingen zit is er niet direct reden tot paniek, want er zijn nog manieren om dit eruit te krijgen. Er zijn enkele middelen op de markt waarmee dit gedaan kan worden. Het is dan wel zaak om dit eerst te doen en zo snel mogelijk. Vergeet niet de waterontharder op de hoofdkraan aan te sluiten om de kalkaanslag voortaan te voorkomen.

Conclusie

Door een relatief kleine investering in de waterontharder is het mogelijk om kalkaanslag tegen te gaan. Dit scheelt schoonmaakwerk en eventuele vervanging van defecte apparaten.

Verder lezen

Wat zijn populaire thuisbezorgd gerechten? Welke cadeaus zijn leuk voor een collega die vertrekt? Op onze site vind je de antwoorden op deze vragen en meer. Laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden