Mandarin restaurants

Sensaties van het nieuwe werken: externe vergaderlocaties

Geplaatst op

Je hoort al sinds de late jaren ’90 over het nieuwe werken, wat zoveel betekent als het werken op afstand van het bedrijf via IT-middelen: het internet, de computer en telefoon. Natuurlijk brengt dit een aantal voordelen met zich mee, zoals minder files en luchtvervuiling. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die thuiswerken, productiever zijn. Het gaat bij het nieuwe werken ook om andere zaken, het heeft andere facetten die mede door toedoen van externe faciliteiten, zoals een vergaderlocatie, tot stand komen. We zoeken in deze blog naar de sensaties van het nieuwe werken.

Flexibel

In feite zou je helemaal geen bedrijfspand meer nodig hebben. Alles is in principe online en virtueel te regelen. Natuurlijk staat het wel goed om een plek te hebben waar bijvoorbeeld je klanten heen kunnen voor een gesprek. Toch is het daarnaast ook mogelijk om te werken met verschillende vergaderlocaties. Lekker flexibel.

Faciliteiten

Dat brengt veel voordelen met zich mee, zoals de faciliteiten die de vergaderlocatie heeft. Deze ondernemers regelen de ruimte van A tot Z en hebben vaak allerlei aantrekkelijke faciliteiten in petto. Denk daarbij aan: een restaurant, koffiebranderij, workshops, teambuilding en andere activiteiten zoals een borrel om de dag af te sluiten. Het nieuwe werken komt met allerlei sensaties die we op een doorsnee kantoor niet gehad zouden hebben. Omdat je ook steeds op andere vergaderlocaties samen kan komen, zul je ook verschillende dingen ervaren. Dat houdt het werk ook extra interessant.

Voordelen

Het is overduidelijk het geval dat er diverse voordelen kleven aan het werken met diverse vergaderlocaties. Maar aantal hadden we nog niet genoemd:

  • Je kunt het zonder of met een kleiner bedrijfspand af
  • Je bespaart op huur
  • Je bespaart op energie
  • Je bespaart op reiskosten

Inzetbaarheid personeel

Door het nieuwe werken kun je je personeel screenen op basis van waar ze in Nederland wonen. Het is nu mogelijk om het land in de regio’s op te delen die je gaat voorzien van je diensten. Zoiets is veel moeilijker wanneer je een vaste plek hebt waar alle medewerkers heen gaan om te werken.

Conclusie

Een vergaderlocatie zorgt voor de sensaties die het nieuwe werken met zich meebrengt. Het zijn juist de startups die hier bijzonder hun voordeel mee kunnen doen, omdat hiermee deels de noodzaak voor een eigen bedrijfspand wegvalt.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer tips over het openen van en eigen zaak in de horeca en tips om excellent te zijn in je werk.

Gerelateerde berichten

Combineer een vergadering met een teambuilding activiteit

Heb je als bedrijf zijnde geen geschikte vergaderruimte? Of wil je klanten uit heel Nederland uitnodigen op een wat centralere plek in het land en...

Lees meer

Cadeautips voor vertrekkende collega’s

Het is nooit leuk om een collega te zien vertrekken. Op zo’n moment vraag je je dan altijd af: wat geef ik de vertrekkende collega cadeau? Je...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden