Mandarin restaurants

Wat heb ik nodig voor het interieur van mijn restaurant?

Geplaatst op

Het staat nu eindelijk te gebeuren, nee je gaat niet trouwen, maar je begint je eigen restaurant. Hoe gaaf is het om een eigen bedrijf te hebben en mensen een toffe tijd te kunnen bezorgen. Je gasten verwachten een bijzondere sfeer en lekker eten. Daar komen en betalen ze voor. Wat heb je nodig voor het interieur van je restaurant om dit sprookje te realiseren? In deze blog helpen we je op weg met een paar tips.

Concept

Alles begint met een concept. Met een overkoepelend idee werk je meer gefocust. Natuurlijk komt het wel aan op zorgvuldig je stappen kiezen, een concept is geen garantie, maar het werk wel een stuk lekkerder. Met een concept creëer je ook een eenheid in je restaurant. Dat merken je gasten op.

Sfeer

Zonder sfeer geen goede recensies. Mensen blijven echt niet terugkomen als de sfeer niet in orde is. Maar hoe roep je die op? Dat is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Interieur lay-out
  • Je personeel en hun behandeling van de gasten
  • Horeca servies (waar je mee eet, daar proef je ook sfeer mee)
  • De kwaliteit van de wijn en het eten

Muziek

Een van de belangrijkste elementen voor de sfeer in je restaurant is de muziek. Je kunt de soundtrack van je restaurant het beste aan laten sluiten op je concept. Wanneer je een Texaanse grillroom hebt, is het goed om country, blues, rock ’n roll en rock uit Amerika te draaien.

Lichtplan

Daglicht brengt je interieur tot leven, maar in de avond moet je ook wat. Dan is het zaak een goed lichtplan in je restaurant te hebben. Laat dit eventueel (misschien samen met het interieur) ontwerpen door een interieur- en lichtexpert. Een designer met begrip van jouw concept en passie voor het restaurantwezen.

Conclusie

Een succesvol en sfeervol restaurant staat of valt met een mooi concept een goede sfeer en heerlijk eten. Dan komen de mensen echt wel terug!

Meer ontdekken?

Op onze site kun je zoveel meer leuke ideeën ontdekken die je gaan helpen bij jouw bedrijfsvoering. Wil je meer weten over koffiebonen voor je restaurant? Wat is er gezond aan zeewier?

Gerelateerde berichten

3 tips voor catering tijdens evenementen

Catering is natuurlijk niet het allerbelangrijkste tijdens een evenement. De gasten komen hoofdzakelijk natuurlijk voor datgene waar het event...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het openen van een eigen restaurant?

Een eigen horecagelegenheid openen is voor sommige ondernemende mensen een droom. Ze willen niets liever dan dagelijks tientallen mensen serveren in...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden