Mandarin restaurants

Wat is het voordeel van marine phytoplankton in de wasabi?

Geplaatst op

Marine phytoplankton is de basis voor het zeeleven in de oceanen. Deze krachtige en zuivere voedingsbron met veel vitamine D en de nodige mineralen en vetzuren (veel duurzamer dan visolie!) is nu beschikbaar in poedervorm. Diverse producenten leggen zich toe om de marine phytoplankton op een duurzame manier te kweken in grote kweekvijvers. Deze planton heeft diverse toepassingen, waaronder te gebruiken in shakes. Maar wist je ook dat het voor heel andere toepassingen geschikt is?

Sushi

De laatste jaren is sushi enorm populair in Nederland. Dat is niet zonder reden, want het eten is licht verteerbaar (wanneer je niet los gaat op de frituurvariant) en relatief gezond. Natuurlijk vinden veel mensen het erg lekker. Sushi is kleurrijk en biedt je een pallet aan smaken.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van sushi?

  • Je krijg veel antioxidanten binnen
  • Je komt er niet veel van aan
  • Veel Omega 3-vetzuren
  • Boordevol proteïne
  • Bron van calcium
  • Je blijft er jong van, want het is goed voor je huid

Marine phytoplankton en sushi

Twee gezonde voedingsmiddelen naast elkaar maakt een geslaagde combinatie: marine phytoplankton en sushi. Maar hoe doe je dat? Het is heel gemakkelijk om marine phytoplankton te eten met sushi, want je kunt het gemakkelijk in de wasabi verwerken. Op deze manier is het eenvoudig en lekker om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, bouwstoffen die marine phytoplankton jouw te bieden heeft.

Hoe wordt het gemaakt?

Marine phytoplankton wordt gemaakt met behulp van water dat gewonnen wordt uit de diepere lagen van de zee. Dit water is extra zuiver en garandeert een hoge kwaliteit marine phytoplankton. Deze plankton is een uitstekende vervanging voor de visolie, die jaarlijks vele tonnen vis vraagt voor de productie. Daarbij is marine phytoplankton een zuivere bron voor Omega 3-vetzuren.

Conclusie

Door marine phytoplankton te eten heb je directe toegang tot de bouwstoffen die aan het begin staan van de voedselketen. Deze zuivere bron wordt met veel toewijding gekweekt door diverse producenten en is van de hoogste kwaliteit. Op deze manier is het mogelijk om de productie van visolie enigszins terug te dringen. Dat is een groot voordeel als het gaat om het verbeteren van het milieu, want om 1 liter visolie te maken heb je zo’n 20 a 100 kilogram vis nodig. Visolie is populair vanwege de Omega 3-vetzuren die er in zitten, maar deze komen oorspronkelijk niet uit de vis, maar uit de marine phyotplankton, die gegeten wordt door kleine levensvormen, zoals kreeftjes. De vissen eten de kreeftjes en wij eten de visolie. Door de marine phyotplankton te eten krijg je de zuivere Omega 3-vetzuren binnen. Een geweldige ontwikkeling die ecologisch verantwoord is.

Meer ontdekken?

Altijd al meer willen weten over koffie? Benieuwd naar populaire thuisbezorgd gerechten? Ontdek het op onze site.

Gerelateerde berichten

3 tips voor catering tijdens evenementen

Catering is natuurlijk niet het allerbelangrijkste tijdens een evenement. De gasten komen hoofdzakelijk natuurlijk voor datgene waar het event...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het openen van een eigen restaurant?

Een eigen horecagelegenheid openen is voor sommige ondernemende mensen een droom. Ze willen niets liever dan dagelijks tientallen mensen serveren in...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je culinaire avonturen kunt beleven. Lees er mee over in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ mandarin-restaurants.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden